INFO

Tijdens het laatste weekend september zal Poperinge omgetoverd worden tot een heus Romeins dorp.
Een groots ludiek evenement georganiseerd door Loopclub “De StreSSkikkerS” uit Elverdinge.
zaterdag 29 september
Spaghetti-Party

Op zaterdag 29 september gaat in de Maeke Blyde te Poperinge vanaf 19u onze spaghetti-party door. Wij nodigen jullie allen uit om te genieten van een overheerlijk spaghettibord en een gezellig samenzijn met vrienden. Je zal ook de lokale biertjes kunnen proeven. Later op de avond zorgt de DJ van dienst voor een dansmuziekje waar je niet kan aan weerstaan en direct de dansvloer onveilig maakt. Voor een lekker gevuld bord spaghetti betaal je €12, kids onder 12 jaar €9 Inschrijven kan hier

zondag 30 september
Flemish Beer Run

De formule is momenteel de enigste in zijn soort, uniek in België. Een ludieke loop doorheen de Vlaamse velden. En zoals de naam doet vermoeden zal bier hier ook wel een rol spelen. Ook willen we het thema van de Romeinen laten terugkomen, iedereen mag zich verkleden zoals toen(is wel geen verplichting). En om de creativiteit van de lopers te belonen krijgt de best verklede loper zijn eigen gewicht in bier, ook groepen mogen zich verkleden en mag de best verklede bende 1 persoon uitkiezen om zijn gewicht in bier te verzilveren. Onderweg kom je verschillende stops (lees: degustatiestandje) tegen waar een streekbiertje (degustatie) en een hapje wordt aangeboden. Deze stops zullen ook opgefleurd worden met een streepje muziek. Met deze drie kernwoorden willen we deze ludieke loop omschrijven. RUN TASTE FUN Er zijn twee formules om de Flemish Beer Run tot een goed einde te brengen. Ga je voor de totale afstand 21km, dan kan je genieten van 5 verschillende degustatiestandjes. Je loopt door de glooiende omgeving van Poperinge naar Watou, om vervolgens het Helleketelbos te dwarsen en de terugweg aan te vangen naar Poperinge. Ofwel kies je voor de 10.5km met 3 degustatiestandjes en dit met eindpunt de St Bernardus Brouwerij. Wat ook kan is dat je deze afstanden kan wandelend afleggen, dus de wandelaar zijn ook welkom.Er is vervoer terug naar de start voorzien.

zondag 30 september
Breughelmaaltijd

Aansluitend aan de Flemish Beer Run is er een Breughelmaaltijd, Dit gaat door in de Maeke Blyde, Doornstraat 43 te Poperinge. Ook de niet-lopers, supporters en sympathisanten kunnen deelnemen aan de breughelmaaltijd (zie inschrijvingen). Voor een democratische prijs krijg je een lekkere breughelmaaltijd met de dranken van in de middeleeuwen namelijk bier en water. Hiervan kan je naar hartenlust van genieten.

Herinnering bij aankomst:


De deelnemers krijgen een herinnering bij aankomst, een kratje gevuld met 5 streekbieren.

Bed & Breakfasts:


Voor diegene die er een volledig weekend van willen maken in de Westhoek en een overnachting willen plannen:
Op deze links kan je verschillende B&B terugvinden.

In de buurt van Poperinge

West vlaanderen

Onze partners: